Gde lepo postaje lepse

+381 60 19 50 500 [email protected]

Pojačano znojenje

Pojačano znojenje

Pojačano znojenje

Simptomi pojačanog znojenja – hiperhidroze su najčešće vidljivi samim golim okom. Veliko znojenje koje se ispoljava i na garderobi, kao i velika količina znoja na dlanovima, stopalima ili pazušnoj regiiji jedan su od sigurnih znakova ove bolesti.
Hiperhidroza može biti fiziološka, simptomatska, genetska, tj. nasledna, a najčešće je idiopatska, tj. nepoznatog porekla.

Znojenje je problem koji nas prati u svako doba godine, i neretko izaziva neprijatnost i ograničava nas u mnogim aktivnostima. Kao jedan od najefektivnijih tretmana protiv neugodnih fleka na majicama I košuljama je ubrizgavanje Allerganovog preparata na tretirano područje koje blokira signale živaca i zaustavlja proces znojenja na 6 do 8 meseci

Sama procedura traje 30-ak minuta i svodi se na aplikovanje botoksa tankom iglicom u problematičnu zonu – pazuh, dlanovi ili tabani. U našem centru se koristi jedini registrovan Allerganov preparat.

Glavne prednosti ovog načina lečenja hiperhidroze su: efikasnost terapije, jednostavnost tretmana, bezbedna i bezbolna procedura

On u potpunosti blokira rad znojnih žlezda već 3 dan posle procedure, i efekat je više nego dobar tokom 6 do 8 meseci. Za to vreme mnogi vraćaju svoje samopouzdanje, oslobođeni neprijatnosti prilikom rukovanja, i konačno se bez bojazni od ružnih fleka pod miškama.

Nekada je dovoljno uraditi tretman jednom godišnje i samo smanjiti intenzitet znojenja, jer je znojenje fiziološki proces i ne treba ga potpuno eliminisati, već umanjiti njegov obim I učiniti ga podnošljivim.

Top