Gde lepo postaje lepse

+381 60 19 50 500 [email protected]

Limfna drenaža – Presoterapija

Limfna drenaža – Presoterapija

Limfna drenaža – Presoterapija

Limfna drenaža se koristi kod anticelulit tretmana i oblikovanja tela,u lečenju otoka, kod umornih otečenih i teških nogu, kod oporavka sportista,

Preporučuje se i svima koji žele da se relaksiraju i urade nešto dobro za svoje zdravlje.

ZAŠTO JE LIMFNI SISTEM BITAN

Limfni sistem nema nikakav „motor“ ili „pogon“, nikakvu „pumpu“, pokreće se aktivnošću mišića, disanjem, negativnim pritiskom. Usled modernog „sedećeg“ načina života gde se malo krećemo limfni sistem trpi i ne funkcioniše pravilno.
Limfni sistem je glavni imunološki i detoksikacioni mehanizam našeg organizma, limfom se odstranjuju štetni produkti metabolizma, toksini, masti, odumrle ćelije, bakterije, bela krvna zrnca i proteini.
Limfna drenaža je površinska drenaža, nije ista kao klasična duboka masaža  mišića.

PREDNOSTI MEDICINSKOG APARATA ZA LIMFNU DRENAŽU

Aparat koji mi koristimo je proizvod vodeće Izraelske kompanije u ovoj oblasti Mego Aflek, koja je 1970 godine osmislila i proizvela prvi aparat za limfnu drenažu na svetu. Ballancer 606 je poslednji najsavremeniji model ove kompanije.
Aparat sadrži jedinstven program Pre-Therapy koji otvara i oslobađa limfne čvorove, bez toga limfna drenaža je neefikasna, a može biti i opasna za klijenta.Aparat stvara prirodni i kontinuirani pritisak. Komore se delimično preklapaju, tako da je pritisak konstantan.

Programi su podešeni prema indikacijama, elektronski se kontroliše pritisak u svakoj komori  i omogućava podešavanje pritiska u svakoj komori posebno. Ima 24 komore (većina aparata ima do 12 komora).

ČEMU PRESOTERAPIJA DOPRINOSI

Doprinosi olakšanju kod bola u nogama, umora i osećaja teških nogu

Posebno je dobra za osobe koje na poslu dugo sede ili stoje što onemogućava limfnom sistemu pravilno funkcionisanje

Kod otoka, potpomaže odvođenje viška tečnosti iz tkiva

Za prevenciju i smanjenje celulita

Za oblikovanje tela i prevenciju gojaznosti. Bez efikasnog limfnog sistema nema mogućnosti za efektivni i trajni gubitak kilograma

Sa estetskog gledišta, limfna drenaža usporava proces i pojavu starenja kože i potkožnog tkiva, poboljšavaju elastičnost kože, stimuliše kolagen u dubljim slojevima kože

Kod sportista – drenaža pre ili posle sportskih aktivnosti, kao prevencija zamora mišića, dovodi  do brže eliminacije mlečne kiseline iz mišića

Za detoksikaciju organizma

Poboljšavaju cirkulaciju ekstremiteta

Terapija ima dve faze – redukcija otoka ( “prva pomoć”) i održavanje postignutih rezultata.

PRIPREMA ZA TRETMAN

Ono što je veoma važno pre i posle limfne drenaže je neophodnost pridržavanja unosa dovoljne količine tečnosti. Praktično bi svako morao dnevno popiti minimalno 2L tečnosti. Konkretno, u periodu pre i posle limfne drenaže ( sat vremena pre i dva sata posle) klijent mora popiti najmanje 1L vode, iz nekoliko puta, ne odjednom. Takođe bi trebalo unositi veću količinu tečnosti nekoliko sati posle limfne drenaže, zbog toga što aktivacija limfnog sistema traje 48h.

Limfna drenaža ima dugotrajne efekte ako se izvodi pravilno i ponavlja u pravilnim intervalima određeni period.
Zdravom čoveku se preporučuje kao prevencija dva puta godišnje serija od deset limfnih drenaža, a u međuvremenu , jedna, dve kao tretman održavanja. Međutim, za nekoga ko ima problema sa otocima ili sklonost ka celulitu održavanje efikasnog stanja limfnog sistema terapijom je česće.

KOME SE NE PREPORUČUJE PRESOTERAPIJA

Akutna vaskularna oboljenja
Trudnoća
Nelečeni visoki krvni pritisak
Otoci usled oboljenja srca, jetre, bubrega
Povećana funkcija štitne žlezde
Glaukom
Tromboza, inflamacija vena donjih ekstremiteta
Sva maligna tumorska oboljenja

 

Top