Gde lepo postaje lepse

+381 60 19 50 500 [email protected]

Mezoterapija

Mezoterapija

Mezoterapija

Mezoterapija je danas dobro prihvaćena kako od strane žena tako i od strane muškaraca. Cilj mezoterapije je da se obnovi koža lica, vrata i dekoltea, da se uspore procesi starenja i spreči pojava novih bora.

DILEMA, MEZOTERAPIJA DA ILI NE

Odgovor je:  mezoterapija DA, mezoterapija je delotvorna, DA, rezultati su vidljivi.

ŠTA JE MEZOTERAPIJA

Mezoterapija je aplikovanje različitih koktela, koji sadrže hijaluronsku kiselinu, komplekse vitamina, minerala, aminokiselina, antioksidansa u središnji sloj kože – dermu, gde inače na drugi način, ne mogu dospeti ove neophodne supstance. Ove supstance se unose specijalnim (najtanjim) iglicama za mezoterapiju. Injekcione tehnike koje se primenjuju u mezoterapiji su različite.

OD ČEGA ZAVISE REZULTATI

Rezultati su direktno zavisni od kvaliteta samih koktela koji se koriste. Neophodno je da doktor odredi najbolji koktel za vašu kožu. Bitno je da kokteli budu registrovani kao medicinska sredstva što ostavlja doktoru mogućnost aplikovanja različitim tehnikama. Kada se sve ovo ispoštuje rezultat je neizostavan.

U lifecare centru smo se opredelili za registrovane medicinske koktele najpriznatije francuske labaratorije Revitacare sa tradicijom preko 30 godina. Ona proizvodi mezoterapijske koktele optimalno izbalansirane da daju maksimalne efekte u revitalizaciji kože.

KOJE REZULTATE MOŽEMO DA OČEKUJEMO

Mezoterapija direktno utiče na kvalitet kože. Mezoterapija vraća koži jedrinu i elastičnost, omogućava bolju hidraciju i ishranu kože, podstiče detoksikaciju, uklanja nepravilnosti na koži koje su vam dugo smetale. Proces starenja kože se znatno usporava. Mezoterapija stimuliše ćelije kože, aktiviranjem njihovog metabolizma, stimuliše fibroblaste, koji povećavaju svoju produkciju kolagena i hijalurona. Kao rezultat ove metode dobija se dugotrajan estetski efekat.

MEZOTERAPIJA ISKUSTVA

Tretmani su potpuno komforni i mogu se raditi u bilo koje doba godine, bez obzira da li je koža osunčana ili ne. Odmah posle tretmana koža izgleda osveženo.

PODMLAĐIVANJE LICA

Savetuje se započeti sa mezoterapijom već u kasnim dvadesetim godinama života u svrhu podmlađivanja lica i prevencije starenja. Terapija je vrlo individualna. Obično se radi serija od 3- 4 tretmana u nizu. Održavanje se može raditi jedanput u dva meseca ili sa ponovnom serijom nakon 6-8 meseci u zavisnosti od stanja kože i starosti klijenta.

OPORAVAKA NEMA

Tretman je gotovo bezbolan. U najvećem broju slučajeva neposredno posle tretmana se možete vratiti svojom svakodnevnim obavezama i aktivnostima.

Ponekad je moguća pojava blagog crvenila kože koja prolazi u narednom satu. Retko se može javiti mali podliv na mestu ubuda koji vrlo brzo nestaje i može se pokriti šminkom.

MERE PREDOSTROŽNOSTI

Ne preporučuje se izlaganje suncu, korišćenje saune, turskog kupatila i solarijuma nakon tretmana.

Najveću opasnost predstavlja izvođenje terapije od strane nestručnog lica i korišćenje neregistrovanih preparata za mezoterapiju.

KOME SE NE PREPORUČUJE MEZOTERAPIJA

Ne preporučuje u trudnoći i tokom perioda dojenja

Osobama koje boluju od autoimunih bolesti

Osobama koje imaju aktivan herpes ili druge zarazne bolesti kože

 

 

 

Top